PE STRADA MIHAIL KOGALNICEANU DIN MUNICIPIUL VASLUI ESTE INTERZISA CIRCULATIA AUTOVEHICULELOR PE PERIOADA SFARSITULUI DE SAPTAMANA

Strada Mihail Kogalniceanu este prima strada din Municipiul Vaslui in cadrul careia circulatia mijloacelor auto a fost limitata. In timpul weekendurilor, strada apartine exclusiv oamenilor si nu masinilor. Initiativa este pro-europeana, pro-mediu, pro-om.

In general, ideea de a redistribui spatiul pe strazi nu are ca scop ingreunarea vietii conducatorilor auto, ci crearea unei alternative a modului de deplasare, "prietenoasa" cu mediul inconjurator. Ideea este foarte raspandita in Europa: ea se aplica natural, din constiinta prorie a majoritatii locuitorilor, care sunt ingrijorati de calitatea aerului pe care il respira; ei considera poluarea aerului printre cele mai ingrijoratoare fenomene care degradeaza mediul inconjurator.

Stada Mihail Kogalniceanu devine un exemplu: oamenii vor putea constientiza faptul ca marirea numarului de masini nu este un raspuns la dificultatile pe care le implica transportul in zonele urbane din ziua de azi. Dimpotriva, reducerea numarului de masini reprezinta o solutie ce poate fi sustinuta si eficienta si ofera in schimb si un stil de viata mai sanatos tuturor locuitorilor fara a reduce mobilitatea individului.

mk1  mk2  mk4

© Copyright 2010 Agentia Locala pentru Eficienta Energetica si Mediu Vaslui.
Natural Joomla Templates designed by Joomla Hosting